Grand Theft Auto V

GTA 5 oli ehkä pelimaailman odotetuin tulokas, joka myöhästyi hieman aiotusta ajankohdasta. Mutta hyvää kannattaa odottaa, sanotaan ja näin tuntuu olevan tämänkin pelin kohdalla. Mutta pelin kehittäjä Rockstar halusi vain kehitellä peliään hieman kauemmin, sillä pelissä on jopa kolme päähenkilöä omine tarinoineen, joten ei ihme että siinä hieman kesti. Mutta syyskuussa se viimein tapahtui, ja GTA V fanit saivat uuden pelin pelattavakseen, kahden vuoden suunnittelutyön jälkeen. Ja heti pelin ilmestyttyä, sitä myytii heti ensimmäisen vuorokauden aikana jopa 800 miljoonalla dollarilla ja kolmessa päivässä myynti oli yli miljardin.

Tapahtumapaikkana on San Andresin osavaltion ja pelattavaa riittää niin kahdessa piirikunnassa, Blainessa kuin Los Santosissakin, sekä aavikolla, vuoristossa, golf-kentällä kuin meren pohjassakin. Päähahmoja on kolme, Michael de Santa, Trevor Phillips sekä Franklin Clinton. Kullakin on oma tarinansa, Michael on entinen pankkiryöstäjä joka ajautuu takaisin rikollisuuden pariin rikottuaan huumepomon talon ja maksaakseen velkansa. Trevor taas on muuten vain sekopää ja Michaelin vanha tuttu. Franklin on porukan kuopus ja törmää ensin Michaeliin, joka esittelee hänet Trevorille ja näin kolmikko alkaa yhdessä sekoittamaan kaupungin elämää ryöstelyllä. Pelattavaa hahmoa voi vaihdella kesken pelin miten se nyt tarinaan sitten sopiikaan. Kaverit varastavat autoja, ryöstävät minkä ehtivät, ajelevat vesijeteillä tai polkupyörillä pitkin katuja, milloin mitenkin. Pelissä on muihin GTA-sarjan peleihin verrattuna parannettu ampumismekaniikkaa. Eikä sekään ole huono ominaisuus, että peliä pystyy paremmin tallentamaan aina välillä kuin muita sarjan pelejä.

Pelin grafiikka on suorastaan häikäisevää ja välillä luulee katsovansa jotakin tv-ohjelmaa eikä peliä. Eivätkä musiikkivalinnat pelissä petä tälläkään kertaa. Suurimman kiitoksen ehkä uskollisimmilta palaajilta on kuitenkin saanut pelin online-mahdollisuus, jossa peliä pystyy pelaamaan muiden ihmisten kanssa samanaikaisesti. Jos peli kiinnostaa lisää, niin voi käydä lukemassa pelin pidemmän arvostelun täältä.