Halo 4:n kikat ja strategiat

Halo 4 -pelin mukana sen suunnittelijat toivat kasapäin uudistuksia. Moninpeliin syventyessä tämä saattaa monelle pelaajalle tuntua liialta. Kannattaa kuitenkin hengittää syvään ja katsoa peliä tarkemmin, sillä lopulta se on yhä sama vanha Halo. Jos pelissä haluaa pärjätä moninpelikentillä, ensin kannattaa hoitaa perusteet kuntoon ja vasta myöhemmin syventyä erikoisuuksiin. Perusteet menestykseen ovat yhä hyvin heitetyt kranaatit ja taitavasti käytetyt yhden laukauksen kiväärit.

Yksi iloinen lisä Halo 4 -osaan on sen tarjoama Dominion-asetus. Toisin kun lipun varastamisessa, Dominionissa ei tarvitse keskittyä oman tukikohdan jatkuvaan puolustamiseen. Se on mahdollistanut uusien strategioiden luomisen.

Yksi hyväksi todettu tapa menestyä Dominion-peleissä on ehkä kyseenalainen, mutta ehdottomasti toimiva. Jos omaan lähtöhalliin sijoittaa automaattisia aseita ja ansoja, minkä jälkeen etsii hyvän paikan ampumispaikan hallin ulkopuolelta, tulee pelaaja menestymään. Toinen erinomainen tapa metsästää vihollisia kentällä on Drop Reckonin hankkiminen sen sijaan, että valitsisi aina isompia aseita. Drop Reckonhan käytännössä kertoo pelaajalle, mihin seuraava Ordnance Drop tippuu, mikä mahdollistaa niiden muuttamisen ansoiksi muille.

Tiputuksen lähestyessä pelaaja voi yrittää siirtyä hyviin asemiin ja sen jälkeen kerätä pisteitä vihollisten ilmestyessä hakemaan lähetystä. Yleisestikin Halo 4 -osassa kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisia parannuksia haluaa tehdä. Erityisesti aseiden kehittäminen ei monesti ole pitkällä tähtäimellä niin hyvä valinta. Sen sijaan kannattaa pohtia, miten omaa pelityyliä voi tukea parhaiten olemassa olevilla parannuksilla.