League of Legends

League of Legends on strategiapeli, jonka kehittäjä ja julkaisija on Riot Games niminen yhtiö. Sitä voi pelata ilmaiseksi ja inspiraationsa peli on saanut Warcarft III: The Frozen Throne-pelistä löytyvästä Defense of the Ancients moninpelikartasta. Pelin ideana on, kuten muissakin saman oloisissa peleissä, tuhota vastustajan Nexus eli keskus. Pelissä kisaavat kaksi joukkuetta joilla kummallakin on omat tukikohtansa. Tässä tukikohdassa sijaistee joukkueen uudelleensyntymispaikka, keskus eli Nexus sekä varustekauppa.

Tukikohtien välillä on väylä, joista tasaisin väliajoin lähtee taistelijoita eli minioneja hyökkäämään kohti vastapuolta. Kummallakin joukkueella on väylän varrella omat tykkitornit, joista myöskin vastustajia hoidellaan pois pelistä. Jos tykkitorni tuhoutuu, ei se korvaannu uudella vaan joukkue joutuu selviämään ilman tykkitornia sitten. Myöskin vähintään yksi vastapuolen kolmesta inhibiittorista pitää saada tuhottua ja nämä inhibiittorit sijaitsevat vastapuolen tukikohdassa. Jos ja kun joukkue onnistuu tuhomaan inhibiittorin, seuraa siitä taistelijoiden vahveneminen.

LOL:ssa pelikentät ovat nimeltään Fields of Justice eli suomeksi oikeuden kenttiä ja niitä on neljä plus harjoituskenttä. Pelihahmoja eli championseja on satoja ja kullakin hahmolla on omat kykynsä. jotka pystytään aktivoimaan itse sekä yksi passiivinen kyky, johon ei voi itse vaikuttaa. Kullakin hahmolla on hallussaan ultimatekyvyt eli ne kaikista vahvimmat. Kaikki kyvyt eivät ole aina käytössä vaan joidenkin pitää saada latautua uudestaan, jotta ne taas toimisivat. Ja mitäpä peli olisi ilman hahmoja, joilla on kyky muuttua näkymättömäksi aina välillä pieneksi hetkeksi.

Viidakossa lymyää myös neutraaleja hirviöitä, joiden tappamisesta saa kokemuspisteitä ja rahaa tai mitä vahvempi hirviö, sen paremmat edut siitä saa kuten esim. bonuksia ja buffeja. Pensaihin ei myöskään näy ulkoa päin, joten niihin voi piiloutua vihollisen kyvyiltä.

Vaikka peli on ns. free to play, voi siihenkin ostaa oikealla rahalla riot pointseja, joilla saa käyttöönsä lisää hahmoja, ulkoasuja tai ns. boosteja, erikoistaitoja. Myös influence pointseja saa pelin aikana, joilla saa erilaisia lisähyödykkeitä kuten esim. palautuu nopeammin tai lisää terveyttä (näitä kutsutaan riimuiksi) tai niillä voi ostaa uusia hahmoja.